lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kuukauden klassikko -juttusarja alkaa!
Haluaisin kiittä lisääntynyttä (hih!) lukijamäärää lanseeraamalla uuden säännöllisen epäsäännöllisesti (vaikka kahdesti kuukaudessa, sovitaankos niin, jookos kookos) ilmestyvän juttusarjan: kuukauden klassikko. Arvostelun sijaan esittelen tekstein ja kuvin vanhempia levyjä, jotka ansaitsevat saada hehkutusta vuosienkin jälkeen. Wikipedia tiivistää klassikon määritelmän osuvasti:

"Klassikko
on arvostettu ja esimerkillinen teos miltä tahansa taiteen tai tieteen alueelta. Klassikon asemaan teos ei nouse kovinkaan helposti, vaan siihen voi mennä vuosikymmeniä. Klassikoksi nouseminen ei kuitenkaan välttämättä vaadi pitkän ajan kulumista.

Klassikkoteoksessa tiivistyy jotain olennaista kulttuurista. Se kantaa mukanaan asenteita, arvostuksia ja maailmankatsomuksellisia periaatteita, ja sillä on usein kielellinen vaikutus eli ihmiset käyttävät esimerkiksi puheessaan lainauksia teoksesta."


En toki voi edustaa kaikkien ihmisten mielipiteitä ja antaa täysin objektiivista näkemystä, mikä levy on klassikko ja mikä ei. Olen nuori, liian nuori sanoisivat monet, määrittämään klassikoita, mutta kukaan ei estä minua kertomasta levyistä, jotka saavat minun kyynelkanavani virtaamaan, ajatukseni kirkastumaan ja pääni sekaisin riippuvuudesta. Juttusarjan aikana esittelemäni levyt ovat pääasiallisesti 2000-luvun satoa, mutta aikaisemmilla vuosikymmenilläkin käydään. Toivottavasti tulette pitämään juttusarjasta yhtä paljon kuin minä sen tekemisestä!

Ensi viikolla siis kaksi kuukauden klassikkoa, sillä maaliskuu lähestyy uhkaavasti loppuaan, vaikkei lumen määrästä niin voisikaan päätellä. Silloin vuoronsa saavat Crystal Castlesin sekopäinen debyytti ja Musen majesteettinen Origin of Symmetry. Lupaan muutenkin aktivoitua levyarvosteluissa, ehdotuksia saa heitellä aivan vapaasti; olenhan työtön ja aikaa minulla riittää läjäpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti