torstai 15. joulukuuta 2011

Vuoden 2011 parhaimmat biisit: Top 30Lupasin niitä biisejäkin, koska kaikki teistä eivät ole yhtä intohimoisia albumikuuntelijoita, mutta en yhtään vähättele mieltymyksiänne! Joskus ei ole aikaa kuunnella kokonaisia levyjä, vaan yksi tai kaksi helmeä. Niihin hetkiin haluankin hieman paljastaa omat suosikkini vuodelta 2011. Olkaa hyvät ihmiset!30. Wild Beasts - Bed of Nails
Bed of Nails on hidas syttyjä, mutta on ansainnut selvästi paikkansa vuoden muistettavimpien biisien listalla. Soundi on mitä korvaa miellyttävin ja jokaisella kuuntelukerralla miellyttävämmäksi kasvava laulajan ääni ovat vastustamaton yhdistelmä. Laulaja Hayden Thorpen ääni häiritsee hyvällä tavalla.29. Katy B - Katy On A Mission

Tällaiselta pitäisi dubstepin kuulostaa eikä pelkästä wobblelta. Tätä paremmaksi dubsteppia on vaikea vetää! Olen monet kerrat halunnut kuulla tämän baarissa, mutta turha toivo, kun sieltä tulee pelkästään myötähävettäviä dubstepremixejä Adelen biiseistä. Aina ei voi voittaa, mutta silti aina ennen juhlimista tämä biisi soi!

28. Chairlift - Amanaemonesia
Chairliftin ensivuonna julkaistavalta levyltä irroitettu sinkku oli loppuvuoden yllättäjiä. Omalaatuinen annos 80-luvun syntikkapoppia ja new wavea sai monet painamaan replay-nappia kerta toisensa jälkeen. Aivan loistava kertosäe ja lopun jammailu takaavat paikkansa vuoden parhaimpien biisien listalla. Varoitan jo nyt: tämä jää soimaan päähän.


27. FM Belfast- I Don't Want To Go To Sleep Either
Don't Want To Sleep'in ensimmäinen sinkku oli kesän riehakkaimpia biisejä. Tämäkin jää soimaan päähän, valitettavasti. FM Belfastin elektropop onnistuu vain aina toimimaan yhtä piristävästi.26. Jens Lekman - An Argument With Myself
Melko vaatimattoman EP:n nimikkobiisi on kiistämättä Jens Lekmanin uran helmiä. "Fuck You, NO YOU FUCK YOU" - kohta on yksi vuoden hauskimmista yksittäisistä sekunneista musiikin saralla.


25. Washed Out - Amor Fati
Loistavan Within and Withoutin yksi parhaimmista hetkistä oli Amor Fatin pulppuava lämminhenkisyys. Tätä biisiä kuunnellessa haluaisi niin kovasti lähteä road tripille parhaiden kavereidensa kanssa. Menee varmasti talvi tätä kuunnellessa.


24. WU LYF - We Bros
Kiistatta vuoden salaperäisin bändi julkaisi vuoden parhaimman post-rock biisin, jos tätä voi sellaiseksi edes nimittää. Uljasta kitarointia, rämisevää rumpalointia ja vyöryvää riehakkuutta sisältävä biisi on vuoden koskettavimpia.


23. Yuck - Get Away
Paras "Sonic Youthin" biisi 2000-luvulla - ehe ehe. Mutta oikeasti säröisä kitaravalli ja säkeistöjen melodinen kitarointi on vuoden parasta kitararockia. Väliosassa iskevät kylmät väreet ja loppu onkin yhtä eargasmia!


22. Neon Indian - Polish Girl
Vastustamaton syntikkapop-biisi, jonka säkeistöjen tunnelataus on uskomaton - laulajan ääni ei paljasta kaikkea, vaan synat hoitavat puhummisen luontaisemmin. Soundillisesti mahtavan biisin rumpukone tikittää suoraan sydämeen.


21. Studio Killers - Ode to Bouncer
On mahtavaa kuulla Teemu Brunilan ääntä monen vuoden tauon jälkeen, mutta vielä näin killerissä biisissä. Ode To Bouncerin olisi sietänyt olla vuoden suurimpia klubihittejä, mutta eipä tullut kuultua sitä missään. Lisää pisteitä mahtavasta musiikkivideosta!


20. Shine 2009 - New Rules
Vuoden tyylipuhtain ysärihitti. Kertosäkeen muistettava synamelodia ja välinpitämättömästi laulettu "Get ready for the new rules" takasivat korkean sijoituksen vuoden parhaimpien biisien listalla.19. Mélanie Laurent - En t'attendant
"Le temps prend tout son temps" iski sydämeeni ensimmäisellä kuuntelukerralla. Vuoden parhaimpia kertosäkeitä, ihastuttava sovitus ja viulumelodia särki sydämeni. Vaikka koko levy ei onnistunut täyttämään kaikkia biisin asettamia odotuksia, on En t'attendant vuoden rakastettavimpia biisejä, josta ei tunnetta ja yllätyksiä puutu.18. The Horrors - You Said
The Horrorsien laulaja ei ole koskaan kuulostanut yhtä sympaattiselta kuin You Said'illa. Hengästyttävä kitarasoundi ja torvisovitus vievät mielen takaisin viime kesään. Tätä kuunnellessa ei voi muuta olla kuin onnellinen.


17. tUnE-yArDs - Bizness
Huikea musiikkivideo olisi yksistään tuonut paikan vuoden parhaimpien biisien listalle, mutta Bizness on Merril Garbusia vahvimmillaan. Biznessin vahva laulusuoritus yhdistettynä svengaavaan bassoon, leikittelevään perkussiontiin ja saksofonisooloon tekevät biisistä vuoden parasta poppia.


16. Adele - Rolling In The Deep
Hyvän biisin tunnistaa siitä, että vaikka sen kuulisi tuhat kertaa, se edelleen pysyy hyvänä biisinä. Rolling in the Deepin on ollut vaara muuttua puuduttavaksi biisiksi kaiken radiosoiton jälkeen, mutta kuitenkin se jaksaa edelleen viihdyttää ja tarjota vahvoja fiiliksiä. Adelen ääni, huh.


15. The Antlers - I Don't Want Love
Peter Silbermanin tunnistettava falsetto tekee The Antlerista sen. Ilman sitä The Antlers voisi helposti hukkua tusinaindiebändien joukkoon, mutta persoonallinen falsetto onnistuu puhaltamaan radioheadmaiseen soittamiseen salaperäistä ja voimakasta tunnelatausta. Sydäntäraastava levynavaus.14. Radiohead - Lotus Flower
Radiohead on kaikkea muuta kuin kuollut. Lotus Flowerin satunnaiset taputukset tekevät hulluksi - hyvällä tavalla. Radiohead ei koskaan petä, ei koskaan!


13. St. Vincent - Cruel
Monikerroksinen Cruel on sanomaltaan, sävellykseltään ja sovitukseltaan vuoden nautittavimpia biisejä. Vuoden hullaannuttavin kitarasoolokin on sekaan ympätty! Discopoljentoon yltyvä biisi nousee koko kestonsa ajan ja loppujamittelun toivoisi kestävän ainakin 10 minuuttia pidempään.


12. Lady Gaga - The Edge of Glory
Paljon Robynin viimevuotisen Body Talkin biisejä muistuttava The Edge of Glory on Lady Gagan paras biisi. Musiikkivideosta ei voi sanoa samaa. The Edge of Glory on pysäyttävä anthemi, joka pistää tanssimaan ja tuntemaan. Lady Gaga ei kuulosta laisinkaan laskelmoivalta popdiivalta vaan vilpittömältä ihmiseltä. Vahva.


11. The Weeknd - House of Balloons / Glass Table Girls
House of Balloons / Glass Table Girls on kaksiosainen biisimonsteri, joka yksinkertaisesti toimii. Ensimmäisen osan vahva tunnelataus ja toisen osan übercool joumatamou ovat tunnelmaltaan vuoden kieroutuneinta musiikkia, mitä tottakai rakastan.


10. Youth Lagoon - Montana
On vaikea kuvitella niin nuoren ihmisen pystyvän näin vahvan biisin tekemiseen, mutta totta se on. "I Will Grow" -mantra on jo kerran saanut kyynelet virtaamaan, mutta etenkin loppua kohden kasvava ja voimistuva biisi pistää maailman todella sekaisin, milloin kaikki haikeuden, surun ja onnen tunteet hyrräävät maailmankaikkeutta ympäri.9. Gang Gang Dance - MindKilla
Psykedeelinen mestariteos, joka saa tanssimaan. Tämä oikeasti räjäyttää mielen, en pysty sitä paremmin kuvailemaan! Mikä soundi, mitkä melodiat, MITÄ HELVETTIÄ -tunne on se päällimäisin fiilis tätä kuunnellessa.


8. Eleanoora Rosenholm - Valo kaasumeren hämärässä
Olin saada sydänkohtauksen alkuvuodesta, kun Valo kaasumeren hämärässä julkaistiin. Tällaista musiikkia saisi olle enemmän. Pysäyttävät sanoitukset.7. Patrick Wolf - House
Patrick Wolf on aina osannut tehdä vastustamattomia popbiisejä, mutta House on aivan omaa luokkaansa herran discografiassa. House on anthemi, johon ei voi kyllästyä. Herkistyn joka kerralla biisin melodiaan ja Patsyn laulusuoritukseen. :)6. Bon Iver - Holocene

Justin Vernonilla on ihmeellinen taito rakentaa biisejä, jotka porautuvat syvälle kuuntelijan alitajuntaan. Herkempää tulkintaa saa hakea - vuoden balladi? Toivon kovasti, että Bon Iver voittaisi muutaman Grammyn tästä, mutta tärkeintähän se ei ole. GO BON IVER!5. Atlas Sound - Terra Incognita

Oi, Bradford, miten haluaisinkaan halata sinua ja sanoa, että yksinäisyys ei ole pahasta. - jos tällaisiä biisejä on lisää tulossa. Parallaxin kliimaksina toimiva Terra Incognita on rautainen osoitus Bradfordin biisintekijä- ja laulukyvyistä. Aavemainen tunnelma verhoaa kuuntelijan omaan maailmansa. Uskomattoman kaunis biisi.


4. Fucked Up - Queen of Hearts

Kukapa olisi alkuvuodesta uskonut, että Fucked Up tekisi punkoopperan, mutta ei helvetti, miten hyviä biisejä sieltä irtosikaan. Queen of Hearts on uskomattoman koskettava biisi punkiksi. Mahtavaa riffittelyä ja pysäyttävää duetointia. "Hello my name is David, Your name is Veronica. Let's be together, let's fall in love", oli vuoden yksittäinen kohokohta.


3. Regina - Jos et sä soita

Reginan muutos orgaanisesta elektropopista shoegaze-vaikutteiseen kitarapoppiin on parasta, mitä Suomessa kuultiin koko vuonna. Maistiaiseksi irroitettu Jos et sä soita on yksinkertaisesti täydellinen popbiisi, jollaisia ei julkaista kuin muutama vuodessa maailmanlaajuisesti.2. Lykke Li - Sadness Is A Blessing
Ja tässä toinen niistä maailmanlaajuisista täydellisistä popbiiseistä. Phil Spector -mainen anthemi on sydäntäraastavaa kuunneltavaa, mutta samalla puhdistava kokemus. Surullisuuden personifikaatio on vuoden parhaimpia metaforia ja varmasti tulevaisuudessa tulemme kuulemaan läjäpäin Lykke Li:n inspiroimia naisartisteja. YOU GO GIRL! *snap


1. M83 - Midnight City
Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, mitä biisiä olen hehkuttanut koko vuoden. Midnight City on mullistava biisi, joka ansaitsee kaiken saamansa hehkutuksen. Kertosäkeen riffi on itse asiassa Anthony Gonzalezin omasta äänestä muokattu synariffi, joka yksistään erottaa Midnight Cityn vuoden muista biiseistä.
Ei tee edes mieli pilkkoa biisiä osiin ja arvioida, miksi se on niin hyvä, koska jokainen, joka on sen kuullut, on välittömästi innostunut. Midnight Cityyn liittyy vuoden parhaimmat muistot. Niin kuin viime vuoden parhaimpaan biisi, Robyn Dancing On My Own'iin, on Midnight City muodostunut hyvin henkilökohtaiseksi biisiksi, jolla on paljon sanomaa ja merkitystä takana. Oikeastaan Dancing On My Own ja Midnight City muodostavat parin, koska Dancing On My Own korosti ongelmaa ja Midnight City ongelmanratkaisua - ympyrä sulkeutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti