maanantai 21. marraskuuta 2011

Justice - Audio, Video, DiscoMahtipontista ja kiillotettua, mutta sisällöltään 70-luvun progelevyn kolmannes. Justicen toinen levy ei ole samanlainen ranskalaisen electron mainetta pelastava levy kuin Cross oli, mutta tuotannollisesti se astelee
selkeästi edeltäjäänsä särmikkäämpänä. Harmi, että sisältö jäi tällä kertaa toissijaiseksi.Myönnettäköön, että Horsepower on mahtava aloitus ja Ohio murea funkin ja housen sekoitus, mutta niiden synnyttämiä odotuksia ei täytetä missään vaiheessa. Kesällä kuulin tavanomaisella Lappeenrannan sataman siivousreissulla YleX:ltä biisin, joka synnytti vaistonomaisen tarpeen vaihtaa kanavaa - jälkikäteen sain tietää, että se oli Justicen Civilization.. Kappalemateriaali on hyvin unohdettavaa ja melodiat eivät tunnu jäävän päähän millään. Levyn nimibiisi Audio, Video, Disco oli jopa hetken ajan loisto biisi, mutta palasi pian jankkauksen tasolle jääneeksi lupaukseksi suurista.Yritys naittaa 70-luvun areenarockia elektroon tuntuu hätiköidyltä, koska missään vaiheessa musiikki ei tunnu menevän esittelyvaihetta pidemälle. Se leikittelee, mutta ei koskaan "deliver". Homma tuntuu turhan epäfokusoidulta ja kuuntelija joutuu helposti turhautumaan päämäärättömältä tuntuvaan kokonaisuuteen. Muutama hassu bilebiisi ei olisi pahasta, koska Audio, Video, Discon edeltäjää valoisampi olemus kaipaisi läsnäoloonsa "hassuja" biisejä. Mutta kun homma on vedetty tosikkomaisesti, on kuuntelijan vaikea löytää oikeanlaista asennoitumista levyyn.Mutta onneksi on sentään tuotanto. Audio, Video, Discon äänimaailma on ensiluokkainen ja kuulokekuuntelussa jokainen yksityiskohta viettelee korvia. Tuotannollisesti levy onkin vuoden helmiä ja jos ei muuta tekemistä levylle keksi, niin aina se toimii kuitenkin muistuttajana siitä, miltä musiikki voi hyvin äänitettynä kuulostaa.Audio, Video, Disco on kuin väärennetty antiikintyylinen patsas; uljas ja täynnä historiaa, mutta merkitykseltään turha. Kaksi pistettä keskinkertaisista biiseistä, puolitoista tuotannosta ja miinuspiste epäonnistuneesta yrityksestä siirtyä varjoista aurinkoon.

© Justus Pienmunne

1 kommentti:

  1. Muuten melkoisen samoilla linjoilla, mutta kun itse kuulin Civilizationin enskikertaa innostuin heti ja olin varma, että nyt on tulossa jotain hienoa. Tunnelman latistikin jo seuraavassa käänteessä julkaistu nimibiisi.

    VastaaPoista