torstai 10. marraskuuta 2011

Days 9 & 10 - Worst Album Cover & Favourite Rock AlbumCocoRosie - Grey Oceans

Kaikella kunnioituksella Sierra ja Bianca, mutta MITÄ HELVETTIÄ? Kuva on hirveä, asettelu on järkyttävä ja fontti on huono läppä. Musiikkia kyllä osaatte tehdä, mutta kannet eivät ole koskaan ollet se vahvin puolenne, jos ei lasketa The Adventures of Ghosthorse and Stillbornin upeaa kantta. Grey Oceans on kaikkien aikojen luontaansatyöntävin levynkansi, jonka olen kuunnellut. Jos en olisi siskoksia aiemmin kuunnellut, en olisi koskenut tikullakaan CocoRosie nimisen yhtyeen (on muuten huono nimikin) levykäiseen. Huh huh.


My Bloody Valentine - Loveless

Shoegazing on rock-musiikkia. Enkä kyllä tiedä toista rock-levyä, jota en - ironisesti - rakastaisi enempää. Kaikki se melu, särö ja ööh melu on täydellistä. Loveless on levy, josta on vaikea keksiä mitään uutta sanottavaa, koska onhan sitä ylistetty jo 20 vuotta (20-vuotisjuhlat 6 päivää sitten!!). Joten en turhaa viitsi sanoa mitään liian juhlallista.

Loveless on vain levy, joka on parasta, mitä sähkökitaroista on koskaan saatu irti. Kuulonvievä meluvalli on kauneita melua, jos melu voi olla kaunista. En keksi sanoja. Mutta kuunnelkaa hyvät ihmeiset! Lukekaa vaikka Rate Your Musiciin hienosti kirjoitettuja arvosteluja, koska en pysty itse kuvailemaan tämän levyn merkittävyyttä ja sen elämäämuuttavaa raakaa voimaa paremmin. Lukekaa täältä!
ps. arvosteluasteikko siis muuttui biisien keskiarvopohjaisesta yhteisarvosanasta (0/10 desimaaleineen) hipster kitty -pohjaiseen puolikkaasta kissasta viiteen tyyppiseksi. Haluan näin painottaa yleisarvosanaa, enkä biisien hyvyyttä, sillä albumithan tunnetusti ovat enemmän kuin osiensa summa - miksen siis toteuttaisi rakkauttani kokonaisuuksiin levyjä arvostellessani? Komeasti Atlas Soundin Parallax avasi asteikon käytön ja heti viidellä kissalla mentiin. Näin myös kitisijät, jotka valittavat 8.1 arvosanoista, voivat suhteuttaa arvosteluni paremmin; 8.1 olisi kissoina 4/5 ja muutenkin toivottavasti arvosanat eivät kokisi samanlaista hyperinflaatiota, jota on viime aikoina ollut havaittavissa.

pps. Ja hei vielä tuhannet kiitokset tuosta top10-lukiolaisblogit paikasta! En olisi uskonut, että tänne asti tultaisiin, kun tammikuussa vaatimattomasti aloitin blogin pitämisen. Eiköhän tämä vain kasvata aktiivisuuttani julkasta lisää levyarvosteluja, ja toki sitä saa ehdottaa levyjä arvosteltaviksi - olen musiikin suhteen kaikkiruokainen enkä tarkoita tällä niitä "laidasta laitaan" ihmisiä, jotka oikeasti kuuntelevat vain kaikkea radiosta ja sanovat "mutta en metallia ja iskelmää ja klassista ja jazzia..." (haters gonna hate). Nöyrimmät kiitokset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti