sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Day 27 - Album You've Listened To Most LatelyBroken Social Scene - You Forgot It In People

Jätin tietoisesti päivät 25. ja 26. postaamatta, koska halusin jättää vuoden parhaimman ja huonoimman levyn tittelin jakamisen tammikuun loppuun. En ole vielä varma, mutta saatan tavanomaisen top50-listan sijaan antaa eri levyille erilaisia "vuoden x" -titteleitä, koska olen huomannut vuoden levyjen rankkaamisen muuttuneen yllättävän vaikeaksi! Saatan tehdä molemmat, koska rakastan listojen tekemistä, mutta en haluasi ihmisten ajattelevan top20 ulkopuolelle joutuvien levyjen olevan "huonoja".


Kuitenkin päivän levyyn, josta olenkin jo aikaisemmin puhunut blogissani - joskin hieman tajunnanvirtaisesti ja epäselvästi. Taannoin mainitsin bändin nimettömän levyn olevan suosikkini, mutta viimeisen viikon aikana BSS:n läpimurtolevy You Forgot It In People on paljastanut itsestään parhaimmat puolensa. Oikeastaan sattumalta ajauduin levyn ääreen: olin aloittamassa syventäviin tanssiopintoihin kuuluvan päättötyöni (eli tässä tapauksessa nykytanssisoolon) työstämistä tanssiopistolla, mutta olin unohtanut jo valitsemani soolobiisin cd-levyn kotiini levysoittimeen (mukanani siis vain kannet). Koska netti ei tahtonut toimia puhelimessani (omistan siis spotifyn!), jouduin tyytymään puhelimeeni lataamiin levyihin. Broken Social Scene tuntui sopivalta lämmittelymusiikilta ja hups, kohta olinkin viettänyt kolme tuntia You Forgot It In Peoplen äänimaisemissa ja ennen kaikkea olin saanut liikemateriaalia muutaman minuutin edestä valmiiksi. Siitä suhteemme syventyi.Ennen pidin YFIIP:ia hieman liian sekavana levynä, mutta tajutessani levyn monipuolisuuden olevan jatkuvaa mielenkiintoa ylläpitävä rikkaus, en voinut olla arvostamatta jokaiseen ilmansuuntaan tavoittelevia ääniä, tyylejä, genrejä, tunteita ja tunnelmia. YFIIP on mestarillinen levy, jonka jokainen hetki on täyttä juhlaa!
Se onnistuu olemaan enemmän kuin indie rockia, indie poppia ja electroa - You Forgot It In People on enemmän kuin osiensa summa.
Hieman kyllä ihmetyttää, miten kauan aikaa levyn sisäistäminen todella veikään, koska jälkikäteen biisit tuntuvat kuolemattomilta klassikoilta täynnä kekseliäitä sovituksia, unohtumattomia melodioita ja lohduttavia sanoituksia. Olen mielelläni addiktoitunut niihin - nyt ja aina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti