lauantai 12. marraskuuta 2011

Day 12 - Favourite Rap Album


DJ Shadow - Endtroducing.....

Hän, joka ei ole kuullut DJ Shadow'in Endtroducing.....ia, on jäänyt paitsi paljosta. Lajityypissään ensimmäinen pelkistä sampleista koostettu levy muutti maailmaa ja on siten oikeutettu asemaansa suosikki hip-hop -levytyksenä. Instrumentaalinen hip-hop on vaikea laji, mutta tapa, jolla DJ Shadow sen teki debyytillään, oli off this world! Harmiksi, vastaavanlaista eventtiä ei ole instrumentaalisen hip-hopin maailma kokenut sitten tämän levyn ja J Dillan virityksien.


Nimi on enne. Endtroducing..... esittelee aivan uuden maailman kuulijallensa. Sampleista koostettu levy muuttaa alkuperäislähteiden jäänteet lähes tunnistamattomiksi luoden samalla oikeasti kekseliäitä biittejä, melodioita ja tunnelmia.  Endtroducing..... on täysin uniikki levy, jonka kaltaista ei toista ole tässä maailmassa. Ja hyvä, että herra Shadow itse ei edes yritä toistaa sitä, vaikka uudemmat levynsä ovatkin olleet pettymyksiä. Onneksi meillä on aina Midnight In A Perfect World.


Too good to be true.

2 kommenttia:

  1. ei lasketa koska instrumental irony hahahaha !

    VastaaPoista
  2. Se, joka tuon meemin on tehnyt on se, joka on ollut ajattelematon. Tiedostin kyllä asian, mutta ainahan saa soveltaa!

    VastaaPoista