torstai 22. syyskuuta 2011

St. Vincent - Strange Mercy // på svenska

Seuraava blogipostaus tulee ruotsiksi, koska yritän epätoivoisesti harjoitella vielä viimeisen kerran ainekirjoitusta ja teen sen vaikka nyt levyarvostelun muodossa. Toivottavasti ei ole liikaa sanajärjestys-, muoto- ja ymmärrettävyysvirheitä.


Ha roligt och försök njuta av denna (enkla) text.
Man kan skratta åt allt.


8.8./10.0

Det sägs att Annie Clark inte är någon vanlig sjungare! Tidigare var hon en artist mellan andra indie pop artister som vet hur man utnyttjar olika traditionella element (så som härliga melodier) vid ovanliga arrangemang. Nu är hon en självständig och målmedveten artist och ”Strange Mercy” är hennes mest strålande moment... än så länge.

Liksom Bon Ivers senaste (Bon Iver, Bon Iver var ett album med en stark mening), så är Strange Mercy en likadan affär. Alla sånger tillägger någonting nytt till helheten och varje sång är en klar del av den. Och den här helheten? Den är vansinnigt bra!


Sången Cruel är så fantastisk att jag inte kan fatta hur allt fungerar! Den här låten har en discorytm, en stilig gitarrsolo, konstiga sångtexter och en melodi som ska aldrig försvinna ur sitt huvud. Vad kan man hoppas mer på? Jag vill också nämna Surgeon och Champagne Year. Båda sångerna avslöjer en annan sida av Clarks färgrika person: Surgeon är en erotisk manifest och Champagne Year är en ärlig redovisning som gör allt för att få ens hår att resa sig.Strange Mercy är en blandning som består av sinnessjukdomar och lyckan. Först kan allt vara väldigt obehagligt som snabbt sugs man i. Men plötsligt händer allt just vid rätt tillfällen och skapar det som kallas lycka.

Strange Mercy är inget vanligt album. För få kan njuta av både Strange Mercys luminösä arrangemang, traditionella melodier och dess extraordinära låtskrivande. Vad synd... Eftersom det är så bra. Till och med årets bästa skiva till någon!


By Justus Pienmunne

2 kommenttia:

  1. Det var litet konstigt men också roligt att läsa nånting på svenska! ;)

    VastaaPoista
  2. Det var den sista gången när jag försöker skriva någonting på svenska!

    VastaaPoista