sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kirjoitukset ressaa, musiikki auttaa

(Nytkin kirjoitan vain, koska muuten kasvan kiinni historiankirjoihini)


En taida olla ainut ihminen tällä hetkellä, joka ressaa hiuksensa piloille, naamansa näppylöille ja vartalonsa muodottomaksi möhkäleeksi. Ylioppilaskirjoitukset ovat lukiossa ne vähemmän kiva juttu, koska a) pakko suorittaa saadakseen lakin, b) stressaava koetilanne, c) ympäripyöreät kysymykset ja d) tappavat sosiaalisen elämän kuukaudeksi. Enpä oikein muista, milloin olisin viettänyt "normaalia" opiskelijaelämää tässä syksyllä, mutta onneksi tilanne helpottaa ensi viikon perjantain jälkeen. Ja sen jälkeen lupaankin hirmuista määrää levyarvioita, kun kymmenkunta arvioimatonta levyä odottaa pelonsekaisin tuntein, lävähtääkö giljotiini vai aukenevatko taivaan portit.


Mutta sitä ennen pitäisi jotenkin saada luettua kirjoituksiin. Jos kuulut minunkaltaisiin ihmisiin, jotka pystyvät vain lukemaan kotona, niin häiriötekijöinä ovat aina perheenjäsenet tai yleiset häiriötekijät tietokoneesta jääkaappiin. Olen etenkin huomannut jääkaapin viekoittelevan ajatukseni feodalismista vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen pyhään yhtälöön. Eli syön kuin porsas. Onpahan ainakin pehmeä takalisto, jolla istua. Protip #1: pidä mässyt lähellä ja varmista niiden loppumattomuus; mikään ei estä lukemista, jos pakonomainen ruuantarve on tyydytetty. Jotkut sanovat hampaiden pesemisen auttavan - rakastan liikaa ruokaa tehdäkseni näin julman tempun makunystyröilleni.

Kelpaa :)


Tämän postauksen päätarkoituksena on kuitenkin suositella musiikkia opiskelun tehostamiseksi! Olen erityisesti kuunnellut minimalistista technoa ja muuta elektronista musiikkia, koska hypnoottiset biitit auttavat kuin auttavatkin keskittymiseen - on helppo vaipua transsiin opiskeluhetkellä. Eikä tarvitse pelätä sanoitusten varastan huomiota. Mutta kaikenlainen muukin musiikki käy, kunhan se vain lievittää stressiä. Protip #2: pidä levysoitin/mp3 auki koko opiskelusession ajan. Olen myös kokeillut palkitsevani itseäni musiikilla, mutta se toimii harvoin (eli opiskelet hiljaisuudessa ja motivoit itseäsi palkinnoin. Ruoka käy tässä tapauksessa yhtä hyvin).

Nuku hyvin, syö terveellisesti, rentoudu, kuuntele musiikkia ja yritä olla stressaamatta. Itsehän toteutan noista vain yhtä, voitte sen jo arvata.ENSILUOKKAISTA LUKUMUSIIKKIA:

The Field - From Here We Go Sublime [minimal techno]
Nicolas Jaar - The Space Is Only Noise [minimal techno]
Pantha du Prince - Black Noise [minimal techno]
Trentemøller - The Last Resort [minimal techno]
Luomo - Vocalcity [microhouse]
Matthew Dear - Black City [minimal house]
Flying Lotus - Cosmogramma [elektroninen]
Broken Social Scene - Feel Good Lost [ambient, post-rock]
St. Vincent - Strange Mercy (arvostelu ensi viikolla) [art pop, indie rock]
Neon Indian - Era Extraña (arvostelu lokakuussa) [syntikkapop, chillwave, shoegaze]
Washed Out - Within and Without [chillwave]
Four Tet - Rounds [Folktronica]
Laura Marling - I Speak Because I Can [folk]
Lotus Plaza - The Floodlight Collective [shoegaze]
Atlas Sound - Bedroom Databank vol. 1-4 [shoegaze, indie rock, folk, elektroninen]
LCD Soundsystem - Sound of Silver [dance-punk, elektroninen post-punk]
Zola Jesus - Stridulum II [gothic rock/syntikkapop]
Regina - Soita mulle [shoegaze, dream pop]
Massive Attack - 100th Window [trip-hop]
Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg [singer-songwriter] (ruotsinlukijoille must)
Anna Järvinen - Anna själv tredje [singer-songwriter] (ruotsinlukijoille must)
Kent - Tillbaka till samtiden [elektroninen rock] (ruotsinlukijoille must)
How to Dress Well - Love Remains [lo-fi RnB]
M83 - Koko tuotanto [shoegaze, elektroninen, pop]
Björk - Vesperine [trip-hop, elektroninen]
múm - Finally We Are No One/Loksins erum við engin [elektroninen, post-rock, ambient]

Kaikki levyt todettu hyviä tuloksia tuottaviksi!


Teitä kaipaan niin

2 kommenttia:

  1. Uusi myöskin musiikista, tanssista ja valokuvauksesta innostuva lukija ilmoittautuu, kehuu blogia ja toivottaa tsemppiä kirjoituksiin! :)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa! Tanssimisesta, musiikista ja nykyään myös valokuvaamisesta innostunut (mutta huonosti sitä toteuttava) bloginpitäjä kiittää palautteesta. :) Historia takana ja mitä todennäköisimmin laudatur siitä olisi tulossa! Ruotsista en niin toiveikas ole, joten eximia on tavoitteena - selviää perjantaina.

    Yritän tässä tosiaan saada tahtia kiristettyä heti kirjoitusten päätyttyä, joten jo perjantaista lähtien palautuu blogi normaalille uralleen :)

    VastaaPoista