maanantai 30. toukokuuta 2011

jj - no one can touch us tonight // Ruotsalaiset osaavat kesämusiikin : jj, Håkan Hellström, CEO, Robyn, Peter Bjorn & John, The Radio Dept. etc. etc.
Ruotsalaiset osaa kesän ja musiikin yhdistämisen. En tiedä, mitä leskenlehtien, voikukkien ja rypsiöljyn nektariinia ruotsalaisten veressä virtaa, mutta musiikin puolella lopputuloksena yhdistyvät niin yöttömät yöt kuin tropiikin helteiset, valkeat hiekkarannat. Eräs ihmekeidas, Sincerely Yours, pukkaa artisteja ulos nopeampaa tahtia kuin hikipisarat ehtivät tipahtaa maahan edellisen kesän megahelteiden ajattelulta. Göteborgilaisen levy-yhtiön suosituimmaksi bändiksi kohoava jj on pistänyt uutta materiaalia kiertoon ja on jopa ehditty arvailla jj no. 4 olevan valmis julkaistavaksi ennen juhannusta!

Ja mikäpä siinä, Kills-mixtape oli loistava ja nyt julkaistut No one can touch us tonight ja Ice ovat eeppisiä, unenomaisia, trooppisia, rantajuhlakuntoisia ja tunnelmaltaan raikkaita jäänsärkijöitä. On suorastaan huvittavaa, miten luontevasti jj tekee jatkuvasti uutta musiikkia samalla kaavalla tylsistymättä kuuntelijoitaan! Harmi vain, että Killsin hip-hop samplet voivat olla historiaa jos biisit ennakoivat tulevaa. Toisaalta, ei voisi vähempää haitata. Tätä paremmaksi kesämusiikki ei valitettavasti mene.


No one can touch us tonight sulattaa sydämen heti ensi sekunteilla: akustinen kitara toivottaa tervetulleeksi, mitä seuraa tutuiksi tulleet synat ja panhuilu-melodia. Kaikki räjähtää hetken päästä suuriksi hyvän olon rantajuhliksi rytmiosaston mukaan tullessa. Tähän voi tanssia, tähän voi fiilistellä, tähän voi kävellä metsässä kesäisenä yönä. jj:llä on taito tuoda musiikin yksityiskohdat eloon ja saattaa kuulija unenomaiseen tilaan nukuttamatta - voin melkein haistaa ja maistaa kesän. Ja biisin lopetus sai instant kylmät väreet aikaan, hyrrr... (8/10)

Ice herättää samankaltaisia tuntemuksia kuin jj no. 2 lopettajainen Me & Dean, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Eräs pervo nettikaverini luonnehti biisiä poppismaiseksi Sigur Rósiksi ja en voi väittää luonnehdintaa vääräksi! Hitaasti saapuva kliimaksi voisi jäädä rullaamaan paikoilleen kymmeniksi minuuteiksi minun siihen kyllästymättä. Rummuttelu muistuttaa með suð í eyrum við spilum endalaustista, erityisesti suð í eyrum biisistä, joka sattuu olemaan yksi koskettavimmista biiseistä ikinä. Tämän, jos minkä, haluaisin kuulla levyn viimeisenä biisinä ja intiimin klubikeikan lopettajaisena. Täydet 10 pistettä. (10/10)


Voisin melkein pelkästään kuunnella tulevan kesän ruotsalaista musiikkia. Joskus vielä vietän kesäni Ruotsissa näitten toivossa. Muutamia loistavia esimerkkejä, kuinka ruotsalaiset osaavat kesäisen musiikin!


Young Folks on klassikko. Ja klassikot kuuluvat kesään.


Kokis kuuluu kesään, joten The Tough Alliance.CEO oli kesän '10 soundtrack. Taitaapi käydä samalla tavalla nytkin!


Robyn on cool-muija, joka tekee coolimpaakin coolimpaa musiikkia.

Ja the Radio Dept. on kaikkien ruotsalaisten balearic beat bändien esikuva. Täydellinen kesäbiisi :)


jj + jäätelö + kesä + ilta-aurinko = <3

For the record, José Gonzáles ei ole tehnyt tätä biisiä. Heartbeats niin kuin sen olla pitäisi :)Nostalgiatrippi!! Kuka muistaa MTV:n ku tää pyöri viel siel joka päivä? MIE.Håkan kombinerad med sambakarnevaler är så hett!Ja Jens Lekmanin indiepoppailut on ku aurinkovarjo auringon polttamalla ruohikolla.


Miike Snow nimestään huolimatta on bändi, joka heijastaa auringonsäteitä lumihiutaleiden sijaan.


Lopuksi yllätysmomentti 90-luvun hulluiman ruotsalaisakan laulamana. Dynamiittia!! EURODANCEA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti