torstai 3. maaliskuuta 2011

Yuck


8.0/10.0

Yuck on kiva yhtye. Sellainen kiva yhtye, jonka soitannassa kuulee viittauksia legendaarisiin kitararock yhtyeisiin, mainittakoon mm. Sonic Youth, Dinosaurus Jr. ja Pavement. 90-luku on pakko mainita. Ja ehkä Grunge. Ei mitään vallan uutta, mutta silti parempaa kuin tusina Sonic Youth ja Pavement-wannabe bändejä soittamassa täyteenahdetussa teltassa *insert an indie rock festival here*:lla.

Yuckin nimetön debyytti on vuoden miellyttävin kitararock-levy. En muista milloin olisin ollut näin innoissani kitaravalleista kun ne ovat kuulostaneet niin munattomilta viime vuosina. Säröt on säädetty sfäärit rikkoviksi seiniksi, joista itse Kevin Shields olisi kateellinen. Ei kaikki säröä ole, mukana on myös mukavia rauhallisisia tunnelmapaloja ehtaan 90-luvun malliin.


Levy iskee välittömästi ja pelkäänkin etten ole yhtä innostunut tästä vuoden päästä. Mut ei se haittaa nääs kun meininki on tosi let's go heti ensimmäisellä kerralla, nautitaan kun hyvää on. Kuunneltavaksi tääkin on tehty - ei säästeltäväks.


Yuck on siitäkin kiva yhtye, koska ne onnistuu yhdistämään soundissa hienosti parhaimmat puolet 90-luvun musiikista. Mukaan on jopa saatu post-rock vaikutteita, joista on kiva nautiskella Rose Gives A Lilly biisillä. Kuulostaa hieman samalta kuin Broken Social Scenen ensimmäisen (loistavan ja post-rock vaikutteisen) Feel Good Lost - instrumentaalidebyytin tuotoksilta.
Parasta Yuckissa on kuitenkin kitarat. Kuulostaa vaan niin hemmetin hyvältä. Jos en olisi pikkuvanha, olisin jo perustamassa vuosituhannen parasta rock-yhtyettä autotalliin. Sellainen nuoruuden into tästä levystä lähtee! Levyä ei löydy spotifysta valitettavasti, mutta etsikää ihmiset, etsikää!


+ Kitaravallit saavat ikkunat tärisemään
+ Parhaimmat puolet 90-luvusta yhdessä tiiviissä paketissa
+ Nostalgia
- Kertakäyttötavaraa?
- Tällaisia bändejä on kolmetoista tusinassa
- Tulevaisuus bändin kohdalla?
- Harvinaisen ruma kansi ei kuvaa musiikkia millään tavalla (ei vaikuta yleisarvosanaan kuitenkaan)


3 kommenttia:

  1. Hahah, toi kansi ainakin erottuu massasta ;) Hyvä arvio, Yuck on hyvä bändi, mutta ei mitenkään omaperäinen. Niin kuin sanoit: nautitaan eikä säästellä.

    VastaaPoista
  2. Vaikka ei ole omaperäinen, niin koukuttavaa musiikkia tekee. En usko, että tulen innostumaan näitten toisesta levystä sitten ollenkaan. Kaikkea hyvää aikansa :)

    VastaaPoista
  3. Niin no ei tuo kansi välttämättä musiikkia kuvaa mutta ehkäpä bändin nimeä ;)

    VastaaPoista