lauantai 26. maaliskuuta 2011

Jessie J - Who You Are


3.0/10.0


Jessie J on täydellinen tuote. Harkittu ja laskelmoitu, silti pureva. Mutta vain persoonana. Haluaisin sanoa samaa Who You Are - levystä, mutta en valitettavasti kykene siihen.

Nytkun olen päässyt tutustumaan Jessie J:n debyyttilevyyn, tuntuu uskomattomalta, miten nuori neito onnistui voittamaan kriitikot puolelleen niin BBC:n Sound of 2011 kuin Brit Awardseissa. Koska rehellisesti sanottuna tämä ei ole Miley Cyrusta parempaa. Yllättävää ei ole, että Jessie J auttoi Miley Cyruksen (oksennus)hitti Party In The USA kirjoittamisessa. Jessie J:n valinta vuoden 2011 soundiksi saattoi olla pelkästään kriitikoiden yritys lähentyä valtavirtaa tai minä missaan jotain todella merkittävää.Haluaisin keksiä jotain hyvää sanottavaa debyytistä, mutta kehut ovat vähässä. Soundipuoli toimii osittain ja Jessien paikoin vahva ääni nostetaan tapetille ("balladien" esittäjänä hän on loistava). Muuten levy onkin sitä perusturvallista flirttailua popin, R&B:n, soulin ja elektron kanssa, mitä tottuu kuulemaan radiosta. Kohdeyleisöön tämä varmasti pureekin. Nobody's Perfectin sanat ovat mukavan lohduttavat ja kuulostaa biisikin levyn parhaalta. Mutta valitettavaa on, että sanoitukset tuntuvat yhtä päälleliimatuilta ja tekopyhiltä kuin Lady Gagan yritys edustaa rumia ja halveksittuja.Päälleliimattu on yleisin ajatus, joka syntyy levyä kuunnellessa. On turha yrittää etsiä mitään omaperäistä, sillä olemme jo kuulleet tämän monta kertaa. Jessie J on kuin sekoitus P!inkiä, Miley Cyrusta, M.I.A.:ta, Santigoldia, Natasha Bedingfieldiä,  Adelea ja Lady Gagaa. Ketään hän ei niistä voita, ei yllä edes palkintosijoille. Artistin oma ääni aivan hukassa, aivan kuin hän ei tietäisi mitä haluais tehdä ja mitä sanoa musiikilllaan.
Mutta koska BBC ja Brit Awards olivat yhtä mieltä artistin taidoista, oli minun tutustuttava levyyn vielä tarkemmin. Voi olla, että Jessie J täräyttää tulevaisuudessa! Oikeastaan haluaisin toivoa sitä, koska ihmisenä hän vaikuttaa kunnianhimoiselta ja symppikseltä. Imago on luotu valtavan koneiston avulla ja biisiejä on ollut kirjoittamassa joukko tähtituottajia. Kunhan pöly laskeutuu, voimme toivoa Jessie J:n palaavaan studioon mukanaan vain yksi/kaksi biisintekijää. Jessie J voi hyvinkin olla 2010-luvun menestyvimpiä naisartisteja, mutta ei tällä levyllä.
Ja vielä yksi asia: Do It Like A Dude on h*lvetin ärsyttävä biisi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti