torstai 24. maaliskuuta 2011

Blackbird Blackbird - Summer Heart


Vaikka Blackbird Blackbirdin Summer Heart ei ole vuoden 2011 levyjä, on minulla silti tarve esitellä sitä. Onnistuin kuulemaan internetradiosta syksyllä 2010 biisin Blackbird Blackbirdiltä, mutta silloin en saanut selville esiintyjää saatika biisin nimeä. Ihme tapahtui ja ystäväni tuli esittelemään yhtyettä minulle ja käski mennä katsomaan youtubesta Pure-videobiisin. En olisi voinut olla ilahtuneempi, tunne oli kuin olisi löytänyt vanhan kadoksissa olleen tavaran - kaukaisen muiston.
Hankin hetimiten itselleni Blackbird Blackbirdin 2010 julkaistun Summer Heart levyn, joka on nimelleen uskollisesti varsin kesäistä chillwavea. Kasarisoundia parhaimmillaan! Neon Indian ja Washed Out tulevat heti mieleen, mutta Blackbird Blackbird tuntuu myös hyödyntävän shoegazen äänivalleja musiikissaan, ei mitenkään säröjä, mutta uljas äänivalli on aina äänivalli. Summer Heart on myös tanssittavampi kuin yleisimmät "genren" edustajat. Biiteissä voi kuulla samankaltaisuuksia niin the xx:ltä kuin Robynin viimeisimmältä Body Talk trilogialta. Tunnelma on kaikki kaikessa. Ja vajaan puolentunnin kestonsa ansiosta levyn läpikuunteleminen ei ole kovin suuri vaiva!
En tiedä paljoakaan itse artistista (joku 23-v Mike Maramag from San Fransisco), mutta onneksi musiikki puhuu puolestaansa. Minun ei tarvitse tietää levytyssessioiden rankkuudesta, artistin menneisyydestä, mistään muustakaan. Voin vain pistää levyn soimaan ja nauttia. Siispä nauttikaamme kaikki kevään odotuksesta (joka ei tahdo tulla sitten millään, tänäänkin lumimyrskyt ja auringonpaiste ovat vuorotelleet kera tappavien puuskien).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti