tiistai 8. helmikuuta 2011

LCD Soundsystem ja The White Stripes - in memoriamON KYLLÄ SIIS MASENTAVAA KUN KAKS MAHTAVAA BÄNDIÄ PISTÄÄ HANSKAT TISKIIN SAMALLA VIIKOLLA. EI OLE SIIS MITÄÄN HYVÄÄ TÄSSÄKÄÄN MAAILMASSA ENÄÄ JÄLJELLÄ. KOHTA VARMAAN SIGUR RÓS ILMOTTAA LOPETTAVANSA JA ARCADE FIRE TEKEE JOUKKOITSEMURHAN....Monet ovat varmasti jo kuulleet surullisen uutisen The White Stripesin kohtalosta. Jack ja Meg päättivät pistää pillit pussiin vielä kun hommassa oli jotain magiaa jäljellä. Kyllä siinä olisi vielä magiaa jäljellä ollut ainakin yhdelle levylle? Sanokaa, että se oli vitsi.

The White Stripes oli yhtye, jonka otin aina itsestäänselvyytenä. Toki ilmassa oli ollut pientä sammumisen merkkiä, niin ignorasin ne kaikki - uusi levy ilmestyisi varmasti tänä vuonna. Jos nyt rehellisiä ollaan niin Jack Whiten puuhastelut esimerkiksi The Racountersien riveissä ei ole ollut läheskään yhtä mielenkiintoista kuin Megin rinnalla. Huonon valinnat teit Jack. Toivottavasti kadut.

No eikä. Antaa nyt miehen kulkea omia reittejään. Kaipaamaan jäi moni. Enkä edes livenä ehtinyt näkemään perkules. Olisivat edes kiertäneet Euroopan ennen lähtemistään.

Muistan vieläkin hetken kun ensimmäistä kertaa kuunteli Icky Thumpin läpi. Sitten Elephantin. Sitten muut. Ei voi oikeasti olla näin hyvää rock-musiikkia 2000-luvulla tehty. Ei voi olla näin hyvää musiikkia vain kitaralla ja rummuilla. Muut kitararock-yhtyeet tuntuivat tyhjiltä villeihin raitoihin verrattuna. Ei tällaista varmaan enää koskaan tule.

                       

LCD SOUNDSYSTEM - minkä teitkään James Murphy. Vaikka olitkin uhkaillut This Is Happening'in olevan viimeinen levynne, niin silti sinun piti pitää lupauksesi. Jätkät hei, ette te nyt niin vanhoja ole!! Onneksi nämä sentään heittävät jäähyväiskeikan (Flow'ta ei lasketa), mutta senkin sitten New Yorkissa. Jos olisin rikas - olisin jo siellä.

LCD Soundsystem oli levynä hienoa "dance-punkkia" Daft Punk Is Playing At My House ja Tribulations hitteineen. Sound of Silver taas vei homman astetta elektronisempaan suuntaan. This Is Happening voidaan nähdä kultaisena keskitienä, jossa yhdistyy aikaisempien levyjen hullu meininki ja railakkaat biitit.

Harmi vain, että Suomessa LCD Soundsystem on varsin tuntematon yhtye. Kyllä sitten varmaan 10 vuoden päästä kulttimaineeseenkin Suomessa tämä yhtye nousee. Saakoot nousta. Jos ei nouse niin rupean rähisemään. KUUNNELKAA IHMISET HYVÄT PAREMPAA MUSIIKKIA!Kumpainenkin yhtye edusti lajinsa kirkkainta kärkeä. Kummatkin bändeistä olivat 2000-luvun merkittävimpiä yhtyeitä. Kummatkin olivat minulle ja miljoonille muille ihmisille tärkeitä bändejä. Kummatkin olivat vain helvetin hyviä. Ja kummatkin bändit ovat minulle livevedot velkaa!

Viettäkäämme hiljainen hetki soittamalla Seven Nation Army ja Home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti